mandag den 21. oktober 2013

McLaren Vale


Så blev det tid til at tage på vintur til McLaren Vale ! Vi lejede en bil og kørte afsted tideligt lørdag morgen, da Peter lige skulle et smut forbi Waite Campus og tage målinger til sit fermenterings-vin-projekt. Sini, Essi Jelle og Pernille gik en tur i den blomstrende rosenhave mens Peter tog målinger. Efter en tur i rosenhaven og den sensoriske have havde vi fået opvarmet næserne. Vi kørte først til D'Arenberg som har et langt vin-menu kort med mange forskellige vine. Vi smagte på flere af dem (også de dyre), og de var generelt rigtig gode. Vi sluttede af med en sparkling red som, noget utraditionelt hernede, var lavet af Chambourcin og ikke Shiraz, men den var knald god alligevel. Vi er og bliver fan af de boblende røde. Eftersom vores maver var begyndt at blive fulde (måske ikke kun maverne), kørte vi videre til Settlement hvor vi havde bestilt bord til frokost.

Vinsmagning hos D'Arenberg (Peter, Sini, Essi og Jelle)

Kænguru hos D'Arenberg

Hos Settlement fik vi også lige smagte på nogle vine inden vi satte os ud på teressen med udsigt udover det smukke vinområde. Vi Købte en sparkling Shiraz som passede godt til ost, pølse og lækre dips. 

Udsigten da vi spise frokost hos Settlement

Sparkling Shiraz, Cheese platter, meat platter and great company

Iris med vin i baggrunden
Efter frokost kørte vi et par 100 meter til det næste winery, Samuel's Gorge. Dette winery er virkelig smukt og byder på en helt unik stemning. De havde 5 vine man kunne smage, men to af dem var allerede udsolgt, hvilket siger noget om standarden der. Smagsglasset blev fyldt op og man kunne gå rundt og nyde udsigten mens aromastofferne fyldte munden og næsen - og alkoholen samt udsigten gjorde én små-filosofisk.

 Hos Samuel's Gorge

Hos Samuel's Gorge 

Hos Samuel's Gorge

Udsigten fra Samuel's Gorge

Vinglas hos Samuel's Gorge

Næste stop var Chapel Hill, et gammelt kapel eller kloster, som er blevet lavet om til winery og olivenolieproducent. Forskellige wineries er meget optaget af jord-profilen, og hvad denne gør ved smagen af vinene. Vi smagte på to forskellige shiraz, hvor den ene vokser i ler-jord og den anden i meget sandet jord. Det er fantastisk hvordan den mindste lille ændring i miljøet påvirker vinen. Vores sanser har i den grad været på fuldtidsarbejde siden vi kom herned.

Indgangen til Chapel Hill

Indgangen til Chapel Hill

Når der skal smages på de to fineste Shiraz vine hos Chapel Hill
- må man hellere tage det seriøst

Vinsmagning hos Chapel Hill

McLaren Vale er fantastisk smukt, så vi blev nødt til at stoppe ofte for at nyde den vidunderlige udsigt udover vinmarkene.

På vej til næste winery

Oliventræer og figentræer i vejkanten

Vi nyder den flotte udsigt

Flot

Det sidste Winery vi besøgte var Coriole, som ligger på toppen af en bakke med udsigt udover dalen. Vi smagte igen på forskellige vine med forskellige jordprofiler, og nød nogle lækre hjemmedyrkede oliven dertil.

Shiraz, Cab Sav og Tempranillo

Pernille blandt de høje vinstokke

 Dagen sluttede af med en is på stranden i det dejlige varme vejr som havde fulgt os hele dagen.

Is ved vandet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar